Veelgestelde vragen & antwoorden

FAQ

Waar wil jij meer over weten?

Waar wil jij meer over weten?

Vragen & Antwoorden

Alles over BHV

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem direct contact met ons op.

Een BHV cursus duurt twee dagen.

BHV bestaat namelijk uit twee onderdelen, namelijk: Eerste Hulp en Brand Ontruiming. Op de eerste dag behandelen we Eerste Hulp en op de tweede dag Brand en Ontruiming.

Tijdens deze twee dagen gaan we dieper in de theorie en praktijk van beide onderdelen. Beide dagen worden afgesloten met een NIBHV-examen. Bij het goed doorlopen van het examen ontvangt de deelnemer een BHV diploma.

Wanneer het BVH diploma is behaald, moet deze jaarlijks worden herhaald. Dit gebeurt tijdens een BHV herhalingstraining. Een BHV herhalingstraining bestaat uit één dag. Tijdens deze training herhalen we de theorie- en praktijkstof van de Eerste Hulp en van de Brand en Ontruiming. De deelnemer ontvangt een BHV diploma die weer voor één jaar geldig is.

Een BHV diploma is één jaar geldig.

Om het diploma geldig te houden moet je jaarlijks de BHV Herhaling Training volgen.

Ja.

Conform de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI & E) en Arbowet is iedere werkgever verplicht om minimaal één gecertificeerde BHV’er op de werkvloer of afdeling te hebben.

Er moet minimaal één gecertificeerde BHV’er op de werkvloer of afdeling aanwezig zijn.

Houd daarom met het vaststellen van het aantal BHV’ers rekening met verlof, ziekte, vakanties en ploegendienst.

Ja.

Veel bedrijven die meerdere BHV’ers hebben, vinden het prettig om de BHV in-company te geven. Het voordeel hiervan is dat er ook gelijk in praktijk geoefend kan worden met Eerste Hulp of Brand en Ontruimingssituaties ter plaatse.

Kleine blusmiddelen moeten jaarlijks worden gecontroleerd volgens de NEN-normen.

Ja.

Niet elk blusmiddel is geschikt voor iedere brand. Het is daarom belangrijk om te weten welke blusser je wanneer moet gebruiken. Bij een oliebrand is namelijk een ander blusmiddel nodig dan bij bijvoorbeeld een computer brand. Kijk voor meer informatie bij ‘blusmiddelen’ of neem contact met ons op.

De blusser moet zo dicht mogelijk bij het potentiële gevaar hangen en op een plek waar je makkelijk en snel bij kan.

Dit is afhankelijk van verschillende factoren.

Je moet hierbij denken aan de bestemming of functie van het gebouw, de grootte van de ruimte en of er sprake is van een hoog brandrisico. Wil je weten hoeveel blussers er bij jou moeten komen hangen, neem dan contact met ons op.

Bij zakelijk gebruik moet een pand of auto zijn voorzien van blusmiddelen. Dit is vaak een vereiste van de verzekeraar.
Voor particuliere woningen zijn rookmelders sinds 1 juli 2022 verplicht. Op iedere verdieping in de woning dient er een rookmelder aanwezig te zijn.
Vragen & Antwoorden

Alles over blussers

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem direct contact met ons op.